Lourdes, Hautes-Pyrénées, Midi Pyreneeën, Frankrijk

Ontdek Lourdes in Frankrijk

Ontdek Lourdes, één van de mooiste steden in Frankrijk. Wij geven een overzicht van de mooiste bezienswaardigheden, algemene streekinformatie over Lourdes en de populairste kinderactiviteiten in Lourdes die je kan bezoeken. Ontdek waarom een vakantiehuis huren in Lourdes, de moeite waard is.

Streekinformatie Lourdes

Lourdes ligt helemaal in het zuiden van Frankrijk, in het departement Hautes-Pyrénées. Het is een belangrijk bedevaartsoord waar jaarlijks trekken heel wat pelgrims naartoe trekken. Zij bezoeken de Grot van Massabielle waar verschillende wonderen en genezingen aan toegewezen werden. Naast het bedevaartsoord heeft Lourdes weinig te bieden op cultureel vlak. Het is daarentegen gelegen aan de voet van de Pyreneeën en biedt prachtige landschappen, waardoor je er prachtige excursies kan maken. Jaarlijks komen brengen heel wat natuur- en sportliefhebbers hun vakantie hier door.

Bezienswaardigheden in Lourdes

Wanneer je in Lourdes bent, moet je van de gelegenheid gebruik maken om de heiligdommen te bezoeken. Bij het bezoeken van de grot neem je best een leeg flesje mee. Dit kan je dan vullen aan een van de vele kraantjes met water van de bron. Je kan natuurlijk ook een flesje kopen aan een van de vele kraampjes. Bovenop de rots werd de eerste basiliek gebouwd: Basiliek van de Onbevlekte Ontvangenis gebouwd. Daarnaast zijn er in Lourdes nog twee andere basilieken: de Rozenkransbasiliek (bovengronds) en de Basiliek van Sint-Pius X (ondergronds). Naast de heiligdommen kan je ook het fort bezoeken dat boven de stad ligt. Dit heeft een binnentuin en een museum. Even buiten Lourdes zijn de Pic du Jer en Gavarnie zeer populaire uitstappen waarbij je kan genieten van spectaculaire verzichten.

Activiteiten voor kinderen in Lourdes

Vlakbij Lourdes ligt een groot dierenpark: Park animalier Pyrenees. Je kan hier dieren bezichtigen die van nature in deze regio voorkomen waaronder beren, wolven, slangen, vogels, otters en vele andere. De wandeling door het park verloopt over vrij steile paadjes, die niet ideaal zijn voor buggy’s. Vanuit Lourdes vertrekken er meerdere bussen naar dit natuurpark. Indien je kinderen houden van vogels moet je zeker eens het Donjon des Aigles bezoeken. Er zijn hier zowel roofvogels als papegaaien te bezichtigen. Het spectaculairst zijn de shows die hier gegeven worden. Dit bezoek is enkel een aanrader bij mooi weer.

Vakantiehuizen Lourdes te huur

Een vakantiehuis huren in Lourdes? Ontdek welke vakantiehuizen Lourdes te huur zijn op Vakantiehuizenpyreneeen.nl.

Foto: lackystrike, https://flic.kr/p/evDLiK


Geselecteerde vakantie accommodaties

Er zijn nog geen panden gekoppeld.


Inspiratie nodig?